Lokal Historie Stakroge

Plads opkaldt efter bysbarnet

Stakroge fik den 22 september 2017 pladsen ved Stakroge Stadion navngivet  Niels Holst-Sørens Plads.

Niels Holst-Sørensen blev født i Stakroge den 19. december 1922, da hans far var mejerist på Stakroge Mejeri. Hans liv har ikke været som de flestes. Han har været både europamester i løb, værnschef og IOC-medlem.

Niels Holst-Sørensen fik 14 guldmedaljer i løb fra perioden 1943-1947 og besidder blandt andet titlen som europamester i 400 meter fra 1946. Samtidig med atletikkarrieren blev han en af Danmarks første jetpiloter og blev sidenhen generalmajor i flyvevåbnet.

Han har været medlem af den Internationale Olympiske Komité i  25 år og er nu æresmedlem.

Nu er hans bedrifter udødeliggjort af Herning Kommune.

Herning Kommune ønskede at hædre ham ved at opkalde en plads i hans fødeby efter ham. Både Herning Kommune, Stakroge Borger- og Idrætsforening samt medierne forenede alle kræfter i et vellykket arrangement, hvor pladsen blev indviet med manerer.

Niels Holst-Sørensen fortalte ved indvielsen, at han stadig besøger Stakroge, hvor han besøger nogle familiemedlemmer. Han fortalte desuden, at han indviede Stadion i Stakroge med et 100 m. løb i 1947. Han vandt naturligvis løbet.

Har i dag haft æren af at navngive "Niels Holst-Sørensens plads" i Stakroge. Æresmedlem og forhenværende medlem af den Internationale Olympiske Komité gennem 25 år.Niels Holst-Sørensen er født i Stakroge og opvokset i Herning.En frisk 94 årig kom selv kørende hertil fra Hillerød.Også en tur i golf-bil med glade børn iklædt de olympiske farver. Selvfølgelig med Niels bag rettet.Tak for stor opbakning til arrangementet lokalt i Stakroge.

Slået op af Lars Krarup i Fredag den 22. september 2017