Stakroge

Ronnie Pedersen ser på Stakroge

Ronnie Pedersen har bragt dette indlæg i Lyngposten, hvor han ser på Stakroge med en tilflytters øjne. Ronnie har i mange år arbejdet for TV2, DR og Walt Disney. Nu får Stakroge glæde af hans fortællinger og erfaringer.

Mit navn er Ronnie Pedersen og jeg vil godt fortælle om hvordan der er at være tilflytter i Stakroge, hvordan det er at komme udefra og ind i et lille bysamfund som i Stakroge.

I sommeren 2018 flyttet jeg og min familie, far, mor og 7 børn imellem 5 og 19 år til Stakroge, Vi kommer fra Helsingør på Sjælland, vi ville godt flytte på landet, med mere plads og ro om os.

Grunden til at vi lige valgte Stakroge var enkel, vi har nogle gode venner i byen og så fandt vi det helt rigtige hus, som passet lige til os, vi ville godt have vores børn på Sønder Felding skole, så Stakroge var et godt valg for os.

Nå man kommer som tilflytter til en lille by, så ser man det hele med andre og nye øjne, end de øjne som de “gamle” borger i byen gør.

I starten deltager vi en del i de sociale arrangementer der er i byen, som fælles spisning “byfest” og sådan, for ligesom at blive en del af byen, men efter et par måneder kan man godt blive lidt i tvivl, om man er kommet med i et afsnit at Robinson på TV3 nå man ser der ude fra, så er byen delt op i to, hold Nord og hold Syd, holdene er ikke så gode til at snakke sammen og slet ikke gode til at arbejde sammen, men Stakroge har nogle fantastiske frivillige ildsjæle, som gør hvad de kan for at få det hele til at køre og det er de gode til.

Nå man kommer ude fra, så er Stakroge børenes by, de er fantastiske til at lave ting for de mindre børn, der er lavet en kæmpe legeplads med alt ved aktivitetshuset, Stakroge borger & idrætsforening laver fastelavn, børnedisco og julehygge, alle aktiviter er for de mindre børn og det er fantastisk.

For de ældre borger, sker det rigtigt meget i Stakroge, for at nævne lidt af det, motionscenter, strikke klubber, andebanko, dans og hygge, pool huset, minigolf, mænds mødested og meget meget mere.

Men Stakroge har helt glemt de vigtigste menesker af alle, de unge menesker, dem som er blevet for gamle til at så katten af tønden, for gamle til at danse stoledans og er stoppet for flere år siden med at skrive brev til julemanden, de unge menesker som man skal gøre ALT for at holde på, i håb om at de vil blive i byen og stifte familie nå de når der til og ikke flytte til en støre by, hvor der sker noget for dem, de er jo byens fremtid og jeg vil personligt gøre hvad jeg kan for at finde på noget til de unge menesker i byen, noget som lever op til år 2020.

Men alt i alt er vi rigtig glade for at bo i Stakroge, en by hvor man hjælper hinanden, en by hvor der er plads til alle, men også en by hvor der er plads til forbedringer.

Mvh. Ronnie Pedersen tilflytter i Stakroge.