Nyheder Uncategorized

53 færgeruter tilbyder gratis rejser i juli.

Som en del af regeringens sommerpakke tilbyder 53 færgeruter i Danmark gratis rejser for alle gående og cyklister i hele juli.

Kilde: trm logo Transport og Boligministeriet

Udsigten bagerst på færgen

01. juli 2020

Det bliver nu muligt for alle danskere fra vest mod øst og syd til nord at nyde sommerferien til vands – og for mange vil det kunne gøres uden at hive pengepungen op af lommen.

53 færgeruter tilbyder nemlig alle gående og cyklister gratis overfart i hele juli. Det sker som et led i regeringens sommerpakke, der tilgodeser de mange danskere, der i år holder sommerferie under velkendte himmelstrøg.

– Stort set alle vores indenrigs færgeruter kommer nu i spil i danskernes sommerferieplaner, og det er meget positivt at mærke, hvordan vi alle ønsker at give hinanden de bedste forudsætninger for en god sommerferie herhjemme; nu når grænserne ikke er så åbne, som vi er vant til. Det er samtidig også en kærkommen håndsrækning til det lokale kultur- og erhvervsliv på øerne, som har været hårdt trængt i løbet af foråret på grund af de mange aflysninger, som COVID-19 har ført med sig, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Det er færgeselskabernes eget valg, om de vil deltage i sommerpakken og dermed udbyde gratis færgerejser for gående og cyklister i juli. Hvis de deltager, får de efterfølgende den manglende billetindtægt dækket af staten. Initiativet er en del af regeringens sommerpakke, som også består af billigere færger i august og september, en million billige Orange-billetter og 50.000 rejsepas; hvoraf sidstnævnte blev udsolgt på blot tre dage.