Uncategorized

Graveren går på pension.

Graver og kirketjener ved Ilderhede kirke, Jens Olesen går på pension til årsskiftet efter at have været ansat i Ilderhede siden maj 2011.
Jens Olesen fortæller, at han har haft et godt samarbejde med menighedsrådene, både i Ilderhede og når han har afløst i Skarrild og Karstoft. Han har været glad ved jobbet netop i en periode, hvor kirkegården har gennemgået en større forandringer, så den nu er blevet tidssvarende.
Jobbet som graver og kirketjener betyder også, at der helt naturligt bliver en god kontakt med kirkegårdens gæster. Den dag StakrogeInfo talte med Jens Olesen på kirkegården, havde der netop været en person fra sognet for at se på et gravsted til sig selv.
Mange henvendelser er meget personlige. Nogle pårørende kommer ofte på kirkegården for at se til gravstedet. Det kan give lejlighed til en god snak om praktiske gøremål vedrørende vedligeholdelsen. Somme tider kan den pårørende have brug for en dybere samtale. Det sker på kontoret i forbindelse med begravelserne, men også ofte ved gravstedet, når der senere kommer perioder med sorg og savn og den efterladte har behov for at blive lyttet til.
Jens Olesen fortæller, at han gerne tager disse samtaler, idet han har lært de besøgende at kende og at han ofte også har kendt den afdøde. Han finder, at i et lille sogn er det en vigtig opgave, der ikke skal overses.
Med pensionsalderen slutter arbejdslivet. Jens Olesen fortæller, at han nu kan bruge mere tid på sine interesserer og at han kan gøre mere sammen med familien.