Begivenhed

RAMBOLINE KOMMER TIL STAKROGE

Den tidligere cirkuselefant har nu endeligt fundet et blivende opholdssted.

Ramboline kom i spil, da fire cirkuselefanter på grund af ændring af dyreværnsloven ikke længere kunne være hos cirkus Arena eller i Cirkus Trapetz.

Historien om det videre forløb gav anledning til, at statsminister Mette Frederiksen fik sit berømte grineflip under folketingets åbningsdebat i oktober måned.

Det viste sig nemlig, at den ene elefant, Ramboline havde fået en kæreste, kamelen Ali, som hun ikke uden videre kunne skilles fra. Derfor kom kamelen med i handlen, da staten købte dyrene for 11 millioner kroner.

Forholdet mellem Ramboline og Ali var alligevel ikke så godt, så de blev adskilt. Ramboline kom herefter til Knuthenborg Safaripark, hvor det var meningen, at hun skulle gå sammen med de tre andre cirkuselefanter Lara, Djungla og Jenny.

 

Opholdet i Knuthenborg forløb i begyndelsen godt, fortæller chefzoolog, Rasmus Nielsen. Det er vigtigt, at elefanterne får et godt indbyrdes forhold til hinanden, når de skal tilbringe resten af deres dage sammen.

Cirkuselefanter er vant til mennesker og især Rambolini har et stort behov for at være social. Nu har det dog overraskende vist sig, at savnet af kamelen Ali, alligevel er blevet for stor. Man havde håbet på, at kontakten med mennesker kunne opfylde det behov for Ramboline. Men publikum udeblev på grund af corona epedimien og lige nu er safariparken lukket og åbningen er udskudt, foreløbig til den 18. april.

 

Københavneren Ronnie Pedersen der flyttede på landet og blev Rambolines redningsmand.

Det må vi ikke byde en gammel elefant, fortælle Rasmus Nielsen. Derfor benytter vi os af et godt tilbud fra Ronnie Pedersen, der i Stakroge har lavet et velegnet anlæg, med et sumpet område, hvor der allerede går serbiske dværg flodheste.

Knuthenborg Safaripark er gennem en fælles dyrlæge kommet i forbindelse med Ronnie Pedersen, da de to flodheste Harry og Mulle meget sensationelt lige har fået en velskabt kalv.

 

 

 

Ronnie Pedersen foran næsehorn shelteren i det store anlæg på Hovenvej i Stakroge.

 

Det viser, at de trives i et godt miljø – det er skønt, at vi nu også kan tilbyde det til Ramboline, fortæller Knuthenborg Safariparks dyrlæge. Han fortsætter med at tilse og føre tilsyn med elefanten og de andre dyr i anlægget. Ronnie Pedersen har ansvaret for deres pleje og trivsel i dagligdagen.

Ronnie Pedersen fortæller, at han er ovenud glad ved aftalen. Selvfølgelig skal der bruges meget foder, men han satser på, at de mange, der vil komme forbi vil tage en håndfuld frugt eller gulerødder med til Ramboline.

 

Det er en forudsætning, at projektet er økologisk og bæredygtigt. Endvidere forlanges, at Ronnie Pedersen får flere dyr i sit anlæg. Det er netop lige kommet på plads, da han nu er gået sammen med egnens miljøforkæmper, Martin Svolgart, om et økologisk husdyr projekt, hvorved man kan opfylde den sidste betingelse for aftalen.

Nu kommer elefanten så og vi vil gøre alt for, at den ikke kommer til at føle sig alene, fortæller Ronnie Pedersen. Her kommer en store børneflok ind i billedet, ligesom vi håber på, at mange borgere vil komme forbi og hilse på Ramboline og de andre dyr.

Man skal selvfølgelig være meget opmærksom på de forholdsregler der er for samvær lige nu og man må nøjes med at se dem fra vejen.

 

 

Et elefanthegn, som er sponseret af Dyrenes Beskyttelse, gør at anlægget nu er godkendt og helt klar til at modtage den store elefant.

 

Direktøren i Dyrenes Bekyttelse, Britta Riis, bekræfter at forholdene er blevet godkendt, og at aftalen med Knuthenborg Safaripark gælder allerede fra den 1. april. Alle venter nu spændte til på onsdag, hvor den 4 tons tunge Ramboline tidlig om morgenen ankommer med Safariparkens dyretransport. Ramboline bliver efter den lange køretur straks lukket ud på græs i anlægget.

Det er rigtig godt for Ramboline og det er godt for Stakroge, hvor vi endelig kan glæde os over noget i fællesskab, slutter Ronnie Pedersen.

 

Nogle zoologiske haver er udfordret på økonomien på grund af manglende besøgende. Enkelte haver må spare så meget, at de kan komme i den situation, at de må afhænde eller aflive nogle af dyrene, for at undgå betalingsstandsning. Det kan give mulighed for, at Ronnie Pedersen måske snart igen kan udvide sin dyrebestand og måske kan Ramboline og Ali blive genforenet.

 

Ronnie Pedersen overvejer at invitere statsminister, Mette Frederiksen til Stakroge for at besøge Ramboline, når corona epidemien er kommet under kontrol. Så kan hun ved selvsyn se den gode slutning på forestillingen.

Så får vi også giraffen at se, tilføjer Ronnie Pedersen muntert.