Nyheder Oplevelse & på tur i Danmark Uncategorized

Rododendronpark i Brønderslev

Rhododendronparken.

Rhododendronparken i Brønderslev er Nordeuropas største. Her findes mere end 10.000 planter fordelt på 130 forskellige arter, som blomstrer fra maj til juni.

Rhododendronparken, beliggende i hjertet af Brønderslev by, har i årevis været byens unikke kendemærke og vartegn.

Med sine 7 ha og mere end 10.000 planter fordelt på over 130 sorter er Rhododendronparken i Brønderslev den største af sin slags i Nordeuropa. Parken står i fuldt flor i maj og juni, hvor de blomstrende rhododendronplanter skaber en sand farvesymfoni til fryd for både syns- og duftesanserne.

Rhododendronparken, som den er den dag i dag, blev anlagt i 1994 i en allerede eksisterende park fra 1890. Her danner 100 år gamle bøgetræer rammen om den smukke og unikke park, som også rummer en stor sø med ænder og svaner samt en stor legeplads. Parken er velegnet til kørestole og barnevogne.

Parken har åbent alle dage året rundt, og flere steder er der opstillet borde og bænke. I parken finder du også den lokalkendte træpavillon, der går under navnet Den Runde Pavillon. Her afholdes der hvert år adskillige arrangementer, som f.eks. koncerter samt sommeraftener med dans.

Stakrogeinfo har lånt nogle foto af Henning A Pedersen :
Henning viser her en lille udsnit af dem herunder.
Parken er jo også fyldt med et væld af skulptur i forskellige afskygninger.

 

Link til deres Hjemmeside:
https://www.visitbroenderslev.dk/nordjylland/rhododendronparken


Adressen er
: Nørregade 45, 9700 Brønderslev. 

Koordinater

Længdegrad:9.9463339999   Breddegrad:57.2736793