Lokal Politik Stakroge

Vi overlever!

 

 

Borgergade i Stakroge.

Stakroge blev for mange år siden spået død i 2026 i bladet Samvirke.

På papiret kører landsbyen så på det sidste.

En landsby sygner hen, når den sidste butik bukker under og kommunen lukker dens institutioner. Det er sket – og hvad så?

Det er ikke aktuelt at åbne en ny dagligvarebutik.

Salg af lokale produkter og måske en gårdbutik, kan være med til at veje det op, sammen med vareudbringning fra de nærliggende byer.

Stakroge har fået en velfungerende dagpleje for de mindste børn. Der er en fin busordning for borgerne, lige som skolebusordningen funger godt.

Området er med sin beliggenhed placeret centralt for mange store arbejdspladser i nabobyerne. Mange borgere er i beskæftigelse indenfor vindenergi, træindustri, plastindustri og i produktion af midler i- og til fødevareindustrien.

Stakroge har sit eget vandværk, med en vandkvalitet, der er  helt i top. Der er en brugerstyret nærgenbrugsplads, som borgerne selv ejer.

I  den tidligere Stakroge Skole har der været en integreret børneinstitution, som lukkede ved skoleårets slutning i 2012. Nu fungerer bygningen som borgernes aktivitetshus, med idrætssal, fotoklub, madklub, strikkecafè, bog cafè og fint motionsrum. Udearealet rummer byens legeplads og en bypark med grilhytte, teltplads og shelters.

Der er mange muligheder på Stakroge stadion, hvor der kan spilles bold, beach volley, minigolf og petanque. I Stakroge Beboer- og Kulturhus afholdes der fester og de lokale foreninger afholder deres arrangementer i huset. Det tidligere klubhus er indrettet som et hyggeligt poolhus, hvor både unge og ældre mødes.

I et tidligere grusgravningsområde er der fiskesøer og et naturområde, som benyttes af både de lokale og af turister.

Stakroge bliver busbetjent af rute 81 til Grindsted og Herning, hvorfra der er gode forbindelser videre mod Vejle, Billund, Skjern og Aarhus.

Vest for byen ligger Ilderhede kirke.

Der er cykelrute til Sdr. Omme og Grindsted og man kan færdes helt trygt på cykelstier og mindre trafikerede veje gennem Sdr. Felding og videre til Borris og Skjern.

Stakroge er eksemplet på en landsby, hvor der stadigvæk er trivsel på trods af centraliseringen.

Stakroge er et godt sted at være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *